Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

Για το μεράκι ρε γαμώτο

Μικρός όταν ήμουνα είχα πολύ μεράκι.

Καθόμουνα κι έλυνα ασκήσεις Γεωμετρίας από τον Τόγκα και τους Ιησουίτες. Και μετά στο πανεπιστήμιο πάλι μεράκι είχα. Μ’ άρεσε η Άλγεβρα, είχα πάρει και 10, οπότε στο Παρίσι, από μεράκι, καθαρά μαθηματικά έκανα στο DEA. Οι περισσότεροι τότε, παλιά μιλάμε, κάνανε υπολογιστές και διδακτική. Μου λέγανε, «κακόμοιρε έμπλεξες, έλα στη διδακτική που είναι εύκολα», εγώ βράχος, από μεράκι, έμεινα και το πήρα κουτσά στραβά. Και μετά με πολύ μεράκι έκανα και το δίχρονο σεμινάριο στο ΕΛΚΕΠΑ, παλιά μιλάμε, assembly μαθαίναμε, μέσα στα άλλα. Μέχρι και Ιταλικά πήρα δίπλωμα, από μεράκι, μ’ άρεσε η ιταλική κουλτούρα

Αλλά και στις δουλειές που έκανα τα 11 χρόνια που περίμενα να διοριστώ το μεράκι περίσσευε. Είχα καταλάβει βέβαια ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί όσες δουλειές είχαν προοπτική μου τις έπαιρναν άλλοι, ενδεχομένως χωρίς μεράκι και λοιπά προσόντα. Αίφνης θυμάμαι που ενώ ήμουνα σίγουρος για κάποια θέση εμφανίστηκε ανιψιός του Κουυτσόγιωργα, φαντάρος, και την καπάρωσε για μετά το απολυτήριο. Και στην τελευταία δουλειά μου πριν το διορισμό, που την έκανα με αστείρευτο μεράκι, πάλι μια κυβέρνηση άλλαξε και βρέθηκα στο ταμείο ανεργίας.

Μα κι όταν διορίστηκα τι μεράκι ήταν αυτό που έδειξα δεν περιγράφεται. Να οι περιβαλλοντικές, να οι εφημερίδες, να οι ιστοσελίδες του σχολείου, να τα προγράμματα, να οι επιμορφώσεις, να η μηχανοργάνωση, όλα με μεράκι. Βέβαια για το Ε42 ικανός δεν κρίθηκα, αλλά δεν βαριέσαι είπα, σιγά μην σκάσω (αλλά έσκασα).

Να μην σας κουράζω όμως αγαπητοί συνεπιμορφούμενοι με τις διαδρομές μου, έφτασα αισίως και υγιής τα πρώτα ήντα και έκπληκτος διαπίστωσα ότι τα αποθέματα από μεράκι άρχισαν να λιγοστεύουν.

-Μα πεπερασμένα είναι αναρωτήθηκα.

-Μα έχω όριο; Και που βρίσκεται;

-Μπας και βρίσκεται στα 1300 ευρώ που αποτιμάει το κράτος την μηνιαία εργασία μου ετών 51.

-Και τι ζητάς μικρέ Ελεήμονα; Κίνητρα; Μα θα πάρεις ένα ολόκληρο μόριο αν γίνεις επιμορφωτής. Χώρια η δόξα

Για την υστεροφημία μου μην ανησυχείτε. Να μεγαλώσω λιγάκι και θα εκδώσω κι εγώ το βιβλίο μου με τα μαθηματικά προβλήματα. Θα τα λύνω και με ΤΠΕ μάλιστα, σκέφτομαι μη βάλω μέσα και τα σενάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: